“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Hz. Muhammed (s.a.v.) (August 16, 2024) x

Sevmek fiilinden sonra gelen dünyanın en güzel fiili yardım etmektir. Bertha von Suttner (January 27, 2025) x

disk hata veriyor

arkadaşalr bu hata veriyor diskde windows 10 format atamıyorum ssd
https://hizliresim.com/iikb017
Bul

(02-02-2025, 10:55 AM)enginengin yazdı:  arkadaşalr bu hata veriyor diskde windows 10 format atamıyorum ssd
https://hizliresim.com/iikb017

Bu sorunu çözmek için şu adımları takip edebilirsiniz:
  1. Bağlantıları Kontrol Edin:
    • Eğer USB cihazı kullanıyorsanız, kabloyu ve cihazı farklı bir USB portuna takmayı deneyin.
    • Eğer harici bir sabit disk veya flash bellek kullanıyorsanız, bağlantıların sağlam olduğundan emin olun.
  2. Farklı Bir Port veya Cihaz Kullanın:
    • Hata, cihazın kendisinde olabilir. Farklı bir USB portu veya bilgisayar deneyin.
    • Eğer harici bir sabit disk ise, kablonun veya cihazın kendisinin bozulmuş olabileceğini göz önünde bulundurun.
  3. Disk Hata Taraması Yapın:
    • Başlat menüsüne gidin ve "cmd" yazın, ardından komut satırını yönetici olarak çalıştırın.
    • Komut satırında
      Kod:
      chkdsk X: /f
      komutunu girin (X: yerine hata veren sürücünüzün harfini kullanın).
    • Bu işlem, diskinizdeki hataları tarar ve onarır.
  4. Sürücüleri Güncelleyin:
    • Cihazınızın sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin. Cihaz yöneticisini açarak (Windows+X → Cihaz Yöneticisi) ilgili aygıtı sağ tıklayın ve "Sürücüyü güncelle" seçeneğini seçin.
  5. Disk Yönetimini Kontrol Edin:
    • Diskin durumu hakkında daha fazla bilgi edinmek için "Disk Yönetimi"ni açarak (Windows+X → Disk Yönetimi) disk bölümleme ve sağlıklı durumunu kontrol edin.
  6. Veri Kurtarma Yazılımı Kullanmayı Düşünün:
    • Eğer verilerinize erişemiyorsanız, veri kurtarma yazılımları ile denemeler yapabilirsiniz.
Bu adımlar sorunu çözmezse, donanımsal bir arıza olabilir ve profesyonel bir teknik servisten yardım almanız gerekebilir.
Bul