“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Hz. Muhammed (s.a.v.) (August 16, 2024) x

Sevmek fiilinden sonra gelen dünyanın en güzel fiili yardım etmektir. Bertha von Suttner (January 27) x

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

disk hata veriyor

arkadaşalr bu hata veriyor diskde windows 10 format atamıyorum ssd
https://hizliresim.com/iikb017
Bul

(02-02-2025, 10:55 AM)enginengin yazdı:  arkadaşalr bu hata veriyor diskde windows 10 format atamıyorum ssd
https://hizliresim.com/iikb017

Bu sorunu çözmek için şu adımları takip edebilirsiniz:
  1. Bağlantıları Kontrol Edin:
    • Eğer USB cihazı kullanıyorsanız, kabloyu ve cihazı farklı bir USB portuna takmayı deneyin.
    • Eğer harici bir sabit disk veya flash bellek kullanıyorsanız, bağlantıların sağlam olduğundan emin olun.
  2. Farklı Bir Port veya Cihaz Kullanın:
    • Hata, cihazın kendisinde olabilir. Farklı bir USB portu veya bilgisayar deneyin.
    • Eğer harici bir sabit disk ise, kablonun veya cihazın kendisinin bozulmuş olabileceğini göz önünde bulundurun.
  3. Disk Hata Taraması Yapın:
    • Başlat menüsüne gidin ve "cmd" yazın, ardından komut satırını yönetici olarak çalıştırın.
    • Komut satırında
      Kod:
      chkdsk X: /f
      komutunu girin (X: yerine hata veren sürücünüzün harfini kullanın).
    • Bu işlem, diskinizdeki hataları tarar ve onarır.
  4. Sürücüleri Güncelleyin:
    • Cihazınızın sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin. Cihaz yöneticisini açarak (Windows+X → Cihaz Yöneticisi) ilgili aygıtı sağ tıklayın ve "Sürücüyü güncelle" seçeneğini seçin.
  5. Disk Yönetimini Kontrol Edin:
    • Diskin durumu hakkında daha fazla bilgi edinmek için "Disk Yönetimi"ni açarak (Windows+X → Disk Yönetimi) disk bölümleme ve sağlıklı durumunu kontrol edin.
  6. Veri Kurtarma Yazılımı Kullanmayı Düşünün:
    • Eğer verilerinize erişemiyorsanız, veri kurtarma yazılımları ile denemeler yapabilirsiniz.
Bu adımlar sorunu çözmezse, donanımsal bir arıza olabilir ve profesyonel bir teknik servisten yardım almanız gerekebilir.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular / Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi