“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Hz. Muhammed (s.a.v.) (August 16, 2024) x

Sevmek fiilinden sonra gelen dünyanın en güzel fiili yardım etmektir. Bertha von Suttner (January 27, 2025) x

ASUS P8H77-V Anakartta UEFI Kurulum Sorunu Nasıl Çözülür?

Hocam, ASUS P8H77-V model anakartımla İsmailtpchastanesi kanalından İsmail abiden NMESSD modlu BIOS satın alıp KBios'u güncelledim. Ancak, Rufus ile oluşturduğum UEFI kurulum (GPT formatındaki USB) üzerinden hiç bir şekilde kurulum yapamıyorum çünkü USB'yi bilgisayar görmüyor. UEFI öncelikli boot'u seçip, her şeyi UEFI olarak girmeme rağmen sonuç alamadım. Bu durumu nasıl çözebilirim?
Bul

(01-26-2025, 04:53 PM)sor bilene yazdı:  Hocam, ASUS P8H77-V model anakartımla İsmailtpchastanesi kanalından İsmail abiden NMESSD modlu BIOS satın alıp KBios'u güncelledim. Ancak, Rufus ile oluşturduğum UEFI kurulum (GPT formatındaki USB) üzerinden hiç bir şekilde kurulum yapamıyorum çünkü USB'yi bilgisayar görmüyor. UEFI öncelikli boot'u seçip, her şeyi UEFI olarak girmeme rağmen sonuç alamadım. Bu durumu nasıl çözebilirim?

Özellikle modlu BIOS kullandığınız için bazı ayarlar eski moda (Legacy) veya yanlış şekilde kalmış olabilir. BIOS'ta aşağıdaki ayarları kontrol edin:
  • CSM (Compatibility Support Module):
    • Disabled (Tamamen UEFI modunda çalıştırmak için)
    • Enabled ve aşağıdaki ayarları şu şekilde yaparak deneyebilirsiniz:
      • Boot Device Control: UEFI and Legacy OPROM
      • Boot from Storage Devices: UEFI only
  • Secure Boot:
    • Disabled (Eğer aktifse USB'yi engelliyor olabilir)
  • Fast Boot:
    • Disabled (Bazen USB'leri tanımada sıkıntı çıkarabiliyor)
  • Boot Mode:
    • UEFI olarak seçili olduğundan emin olun.
Bul