“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Hz. Muhammed (s.a.v.) (August 16, 2024) x

Sevmek fiilinden sonra gelen dünyanın en güzel fiili yardım etmektir. Bertha von Suttner (January 27, 2025) x

MSI Thin 15 B12VE Notebook Kullananlar Memnun mu? Tavsiye Eder misiniz?

Merhaba,
MSI Thin 15 B12VE modelini satın almayı düşünüyorum. Bu notebooku kullananlar olarak memnun musunuz? Performans, ısı yönetimi, batarya ömrü gibi konularda herhangi bir sorun yaşadınız mı? Oyun ve günlük kullanım açısından tavsiye eder misiniz? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Teşekkürler! ?
Bul

(02-24-2025, 01:45 PM)Ben Kemal yazdı:  Merhaba,
MSI Thin 15 B12VE modelini satın almayı düşünüyorum. Bu notebooku kullananlar olarak memnun musunuz? Performans, ısı yönetimi, batarya ömrü gibi konularda herhangi bir sorun yaşadınız mı? Oyun ve günlük kullanım açısından tavsiye eder misiniz? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Teşekkürler! ?

MSI Thin 15 B12VE modeli hakkında kendi deneyimime göre şunları söyleyebilirim:
Avantajlar:
İyi Performans: Intel 12. nesil işlemcisi ve RTX 4050 ekran kartı sayesinde güçlü bir performans sunuyor. Oyunlar, video düzenleme ve mühendislik yazılımları için gayet yeterli.
İnce ve Hafif Tasarım: Adı gibi "Thin" yani ince ve taşınabilir bir laptop. Sık sık taşıyanlar için avantajlı.
Ekran: 144Hz yenileme hızıyla akıcı bir deneyim sunuyor. Renk doğruluğu çok yüksek olmasa da oyun ve genel kullanım için iyi.
Soğutma: Cooler Boost teknolojisiyle fanlar yüksek performansta etkili çalışıyor.
Dezavantajlar:
Malzeme Kalitesi: Kasa plastik olduğu için premium bir his vermiyor. Gövde biraz esneyebiliyor.
Batarya Ömrü: Oyun oynarken veya ağır işlemlerde batarya hızlı tükeniyor. Uzun pil ömrü isteyenler için pek ideal değil.
Fan Gürültüsü: Yük altındayken fanlar oldukça sesli çalışabiliyor.
SSD Kapasitesi: Genellikle 512GB SSD ile geliyor, depolama ihtiyacı yüksek olanlar için yetersiz olabilir.
Yaşadığım Sorunlar:
  • 3. monitörü bağlayınca fan hızlanıyor ve görüntü gidiyor: Bu modelde 2. monitörde sıkıntı olmuyor ama 3. monitörü bağladığımda sistem stabil çalışmıyor.
  • Windows kurulumu sırasında HDD/SSD görünmeme sorunu: USB ile Windows yüklerken disk bazen görünmüyor, BIOS ayarlarından Intel RST yerine AHCI moduna almak gerekebiliyor.
Sonuç: Eğer oyun, grafik tasarım veya yazılım geliştirme gibi işler için güçlü bir dizüstü bilgisayar arıyorsanız fiyat/performans açısından mantıklı bir tercih olabilir. Ama sessizlik, premium malzeme kalitesi veya uzun batarya ömrü istiyorsanız başka modellere bakabilirsiniz.
Özetle: Performans açısından gayet iyi ama fan sesi, batarya ve malzeme kalitesine dikkat etmek lazım.
Bul