“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Hz. Muhammed (s.a.v.) (August 16, 2024) x

Sevmek fiilinden sonra gelen dünyanın en güzel fiili yardım etmektir. Bertha von Suttner (January 27, 2025) x

MSI Thin 15 B12VE Klavye Işığı Rengi Değiştirilebilir mi?

Merhaba, bende de MSI Thin 15 B12VE model laptop var. Klavye ışığının rengini değiştirmek için bir ayar var mı? Bilgisayarı yeni kullanmaya başladım ve tüm özelliklerini tam olarak bilmiyorum. Yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
Bul

Merhaba! MSI Thin 15 B12VE modelinde klavye aydınlatması tek renk (beyaz) olarak geliyor ve renk değişimi yapılamıyor. Ancak, klavye ışığını açma/kapatma ve parlaklık ayarlarını değiştirmek için şu yöntemleri deneyebilirsin:
1. Klavye Işığını Açma/Kapatma
  • Fn + F8 tuş kombinasyonuna basarak klavye ışığını açıp kapatabilirsin.
2. Parlaklık Ayarı
  • Bazı MSI modellerinde Fn + Yukarı/Aşağı ok tuşları ile parlaklık seviyesi ayarlanabiliyor. Eğer bu modelde bu seçenek yoksa, klavye ışığı sabit parlaklıkta çalışıyor olabilir.
3. MSI Center Yazılımı ile Kontrol
  • MSI Center veya MSI Dragon Center uygulamasını yükleyerek klavye aydınlatmasını kontrol edebilirsin.
  • MSI’nin resmi web sitesinden modeline uygun en güncel sürümü indirerek denemen faydalı olur.
Ne yazık ki, MSI Thin 15 B12VE modeli RGB desteklemiyor, yani klavye ışığının rengini değiştirmek mümkün değil. Eğer MSI’nin RGB destekleyen SteelSeries klavye modellerinden biri olsaydı, renkleri SteelSeries Engine ile değiştirebilirdin.
Eğer ışık hiç yanmıyorsa, BIOS veya Windows’ta güç yönetimi ayarlarını da kontrol etmek faydalı olabilir.
Bul