“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Hz. Muhammed (s.a.v.) (August 16, 2024) x

Sevmek fiilinden sonra gelen dünyanın en güzel fiili yardım etmektir. Bertha von Suttner (January 27, 2025) x

Lenovo Ideapad Klavyede Bazı Tuşlar Çalışmıyor, Klavye Filmi Değişir mi?

Merhaba, Lenovo Ideapad i5 laptop kullanıyorum ve klavyede bazı harfler basmamaya başladı. İlk başta klavyenin bozulduğunu düşündüm ve çıkma bir klavye bulup değiştirdim. Ancak yeni taktığım klavye de yaklaşık 3-4 gün çalıştıktan sonra yine aynı sorunu vermeye başladı. Daha sonra izlediğim bir videoda klavye bağlantı filminin (şerit kablo) bataryanın altında ezilmiş ve katlanmış olabileceği söyleniyordu. Cihazı açtığımda gerçekten kablonun o bölgede ezildiğini gördüm, biraz düzelttim ve kısa süreliğine çalıştı fakat ertesi gün yine aynı arıza geri geldi.
Bu durumda klavye filmi veya bağlantı kablosu ayrı olarak değiştirilebilir mi, yoksa komple klavye mi değiştirmek gerekir? Bu sorunu yaşayan veya çözüm bulan varsa yardımcı olabilir mi?
Bul

(03-05-2026, 09:25 AM)HerCules yazdı:  Merhaba, Lenovo Ideapad i5 laptop kullanıyorum ve klavyede bazı harfler basmamaya başladı. İlk başta klavyenin bozulduğunu düşündüm ve çıkma bir klavye bulup değiştirdim. Ancak yeni taktığım klavye de yaklaşık 3-4 gün çalıştıktan sonra yine aynı sorunu vermeye başladı. Daha sonra izlediğim bir videoda klavye bağlantı filminin (şerit kablo) bataryanın altında ezilmiş ve katlanmış olabileceği söyleniyordu. Cihazı açtığımda gerçekten kablonun o bölgede ezildiğini gördüm, biraz düzelttim ve kısa süreliğine çalıştı fakat ertesi gün yine aynı arıza geri geldi.
Bu durumda klavye filmi veya bağlantı kablosu ayrı olarak değiştirilebilir mi, yoksa komple klavye mi değiştirmek gerekir? Bu sorunu yaşayan veya çözüm bulan varsa yardımcı olabilir mi?