“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Hz. Muhammed (s.a.v.) (August 16, 2024) x

Sevmek fiilinden sonra gelen dünyanın en güzel fiili yardım etmektir. Bertha von Suttner (January 27, 2025) x

Lenovo Ideapad 5 I2C HID Aygıtı Başlatılamadı Hatası Nasıl Çözülür?

Merhaba, Lenovo Ideapad 5 ITL05 kullanıyorum ve yaklaşık 1 yıldır I2C HID ile ilgili bir sorun yaşıyorum. Önceden aygıtı devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirerek sorunu çözebiliyordum fakat artık bu yöntem de işe yaramıyor. Lenovo’nun sitesinden uygun driver indirip kurdum ve sistemi yeniden başlattım ancak sorun devam etti. Daha sonra cihaz yöneticisinden Intel Serial IO I2C Host Controller ve IO GPIO Host Controller aygıtlarını kaldırıp yeniden başlattım ama yine çözülmedi.
Aygıt yöneticisinde I2C HID aygıtına sağ tıklayıp olaylara baktığımda “silindi, yeniden yükleme istendi, yapılandırıldı ama başlatılamadı” şeklinde bir döngü oluşuyor. Bazen de “Bu aygıt kullanabileceği yeterli boş kaynak bulamıyor” hatası veriyor ve sürekli yeniden başlatmamı istiyor. Driver yükleniyor gibi görünüyor ama donanım cevap vermiyor.
Bu sorunu yaşayan veya çözümünü bilen var mı? BIOS, driver veya farklı bir yöntemle düzeltmek mümkün mü? Yardımcı olabilir misiniz?
Bul
Çözüme Git Cevapla

(03-05-2026, 09:51 AM)HerCules yazdı:  Merhaba, Lenovo Ideapad 5 ITL05 kullanıyorum ve yaklaşık 1 yıldır I2C HID ile ilgili bir sorun yaşıyorum. Önceden aygıtı devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirerek sorunu çözebiliyordum fakat artık bu yöntem de işe yaramıyor. Lenovo’nun sitesinden uygun driver indirip kurdum ve sistemi yeniden başlattım ancak sorun devam etti. Daha sonra cihaz yöneticisinden Intel Serial IO I2C Host Controller ve IO GPIO Host Controller aygıtlarını kaldırıp yeniden başlattım ama yine çözülmedi.
Aygıt yöneticisinde I2C HID aygıtına sağ tıklayıp olaylara baktığımda “silindi, yeniden yükleme istendi, yapılandırıldı ama başlatılamadı” şeklinde bir döngü oluşuyor. Bazen de “Bu aygıt kullanabileceği yeterli boş kaynak bulamıyor” hatası veriyor ve sürekli yeniden başlatmamı istiyor. Driver yükleniyor gibi görünüyor ama donanım cevap vermiyor.
Bu sorunu yaşayan veya çözümünü bilen var mı? BIOS, driver veya farklı bir yöntemle düzeltmek mümkün mü? Yardımcı olabilir misiniz?