“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Hz. Muhammed (s.a.v.) (August 16, 2024) x

Sevmek fiilinden sonra gelen dünyanın en güzel fiili yardım etmektir. Bertha von Suttner (January 27, 2025) x

GTX 1060 6GB Strix SLI Yapılır mı? İki Ekran Kartı Birleşir mi?

selam, eline sağlık. Bir şey sormak istiyorum. Diyelim ki 2 tane GTX 1060 6GB Asus Strix ekran kartı taksam, bunları SLI yaparak tek kart gibi kullanmak mümkün mü? Yani oyunlarda iki ekran kartı birleşip performansı artırıyor mu?
Uzun zamandır bu konuyu araştırıyorum ama net bir bilgi bulamadım. GTX 1060 modellerinde SLI desteği var mı yok mu tam anlayamadım. Daha önce iki tane GTX 1060 kullanan veya bu sistemi kuran varsa nasıl çalıştığını anlatabilir mi?
Bul

Selam. GTX 1060 ekran kartlarında SLI desteği bulunmaz, bu yüzden iki adet GTX 1060 6GB kartı taksanız bile bunları SLI yaparak tek kart gibi kullanamazsınız ve oyunlarda birleşik performans elde edemezsiniz. NVIDIA, GTX 1060 modelinde SLI özelliğini donanımsal olarak kapatmıştır; bu nedenle iki kart takılı olsa bile sistem genellikle sadece birini kullanır. SLI kullanabilmek için GTX 1070, GTX 1080 gibi SLI destekli modeller gerekir.