“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Hz. Muhammed (s.a.v.) (August 16, 2024) x

Sevmek fiilinden sonra gelen dünyanın en güzel fiili yardım etmektir. Bertha von Suttner (January 27, 2025) x

Sony VAIO SVF152C29W Recoery tuşu, Recovery yapma, Format atma, Resetleme, Resimli

Sony VAIO SVF152C29W Recoery tuşu, Recovery yapma, Format atma, Resetleme, Resimli anlatım

Merhaba arkadaşlar;

Sony VAIO SVF152C29W notebook bilgisayarınıza recovery yapıp ilk aldığınız güne getirmek istiyor iseniz işte yapacaklarınız:

not: bu işlem sırasında bütün bilgiler silinir farklı bir hdd ye yedeklerinizi alınız. Şarz aleti takılı olsun.

- ilk olarak bilgisayarınızı kapatın, açma kapa tuşunun yanında bulunan üzerinde ASSIST yazan tuşa bir kere basın.
[Resim: 2074vur.jpg]

- Açılan Vaio Care Kurtarma sayfasından Sorun giderme kurtarma başlat yazan yeri tıklayalım.
[Resim: 1zfkm6a.jpg]

- Kurulum dili Türkçe seçiyoruz.
[Resim: 2s9dg.jpg]

- klavye olarak Türkçe q diyoruz
[Resim: 1yrep0.jpg]

- Sorun gider diyoruz.
[Resim: 2s64g1k.jpg]

- Vaio kurtarma çözümleri diyoruz.
[Resim: 2rh8x13.jpg]

- windows 8 yazısına tıklıyoruz.
[Resim: 2ly31wi.jpg]

- kurtarma sihirbazını başlat diyoruz
[Resim: 9r545i.jpg]

-  önemli bir nokta burası, bilgisayarınızda yedeklerinizi alamadıysanız bu ekrandan alabilirsiniz. eğer önemli yedekleriniz var ise bu ekranda evet kurtarmaya başla deyin, biz yok olduğunu varsayıp Kurtarmayı atla diyoruz.
[Resim: 2h3zkes.jpg]

- evet eminim seçilip kurtarmaya başla diyoruz.
[Resim: 289h6jd.jpg]

- kurtarma başlıyor ekranı gelir.
[Resim: 21e5md5.jpg]

- ve kurtarma işlemi başladı.[Resim: o5ovag.jpg]

- 20-25 dak bir süre sonra bu ekran biter yeniden başla dersiniz, bilgisayarınız ilk aldığınız gün gibi karşınıza gelir.
[Resim: 2i6zxgn.jpg]
Bul

Merhaba
Ben formatı assist den yapmaya çalıştım ama sürekli normal başlattı .ayarlar kisminda ki kurtarma sekmesinden attım formatı ama iki defa hata verdi format işleminin %40 larindayken .en son artık format at yada pc yi kapat sekmelerinden ne kadar olduysa okadar diyerekten kapati seçtim ama şimdide pc açılmıyor . Sistem yok yazısı çıkıyor siyah ekranda ve yeniden başlat diyor .yeniden başlayınca da defalarca aynı hata yazısını veriyor . Su an resmen kendi ellerimle pc yi cokertmis durumdayım sanirsam . Her tavsiyeye açığım :)
Bul

(06-09-2016, 12:22 PM)dbreaky yazdı:  Merhaba
Ben formatı assist den yapmaya çalıştım ama sürekli normal başlattı .ayarlar kisminda ki kurtarma sekmesinden attım formatı ama iki defa hata verdi format işleminin %40 larindayken .en son artık format at  yada pc yi kapat sekmelerinden  ne kadar olduysa okadar diyerekten kapati seçtim ama şimdide pc açılmıyor . Sistem yok yazısı çıkıyor siyah ekranda ve yeniden başlat diyor .yeniden başlayınca da defalarca aynı hata yazısını veriyor . Su an resmen kendi ellerimle pc yi cokertmis durumdayım sanirsam . Her tavsiyeye açığım Smile

merhaba muhtemelen recovery kısmı zarar görmüş. F10 tuşu veya assist tuşu ile recovery seçenekleri gelmiyorsa harici usb veya cd ile kurulum yapmaktan başka çaren kalmamış sanırım.
Bul