“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Hz. Muhammed (s.a.v.) (August 16, 2024) x

Sevmek fiilinden sonra gelen dünyanın en güzel fiili yardım etmektir. Bertha von Suttner (January 27, 2025) x

LG X120 netbook Recovery yapma, Recovery tuşu, Format atma Resimli Anlatım

LG X120 netbook Recovery yapma, Recovery tuşu, Format atma Resimli Anlatım

Merhaba Arkadaşlar LG X120 netbook recovery için işte yapacaklarınız; sizlere 2 yol sunacağım ilk yol eğer bilgisayarınız açılıyor ise diğeri ise hiç açılmıyor ise size bilgisayarınıza recovery nasıl yapılır resimli olarak yol gösterecek.

Not:

- bu işlemi yapabilmeniz için bilgisayarınızın daha önce cd veya usb ile formatlanmamış, orjinal haliyle duruyor olması lazım.

- bu işlem sırasında bilgilerinizin yedeğini farklı bir yere alın, bu işlem her şeyi siler.,

- işlemler sırasında bilgisayarınızın şarz aleti takılı olsun.

ilk olarak bilgisayarınız açılıyor ise yapacaklarınız şunlar:

- bilgisayarınızda kurulu bulunan Lg Smart recovery Programını Açınız, karşınıza üç seçenek gelecek biz yeniden kurulum yapacağımız için; Sistem geri yükleme yazan yeri tıklıyoruz.
[Resim: j25MVcL.jpg]

- ardından gelen bu sayfada bir değişiklik yapmadan ileri diyoruz.
[Resim: JGj4s7Y.jpg]

- ve son olarak bu ekran gelecek son dediğinizde bilgisayarınız yeniden başlayacak ve geri yüklem yani recovery işlemi başlayacaktır.

Eğer bilgisayarınız açılmıyorsa işte yapacaklarınız:

-ilk olarak bilgisayarınızı kapatıp açın ilk ekranda F11 tuşuna kısa aralıklarla basın 4 veya 5 defa (ilk ekranda F11 recovery yazan 
ekranda) karşınıza aşağıdaki gibi ekran gelir sürenin dolmasını bekleyin.
[Resim: n8nwyNl.jpg]

- sonra gelen bu iki seçenekten Sistem geri yüklem yazanı seçiyoruz.
[Resim: FnQ426s.jpg]

ardından çeşitli uyarıların yer aldığı bu ekran gelir burada ileri diyoruz daha sonra basit ileri iler aşamalarından sonra bilgisayarımız kendiliğinden kurulur ve ilk aldığımız gibi karşımıza gelir.
[Resim: WzLl0HY.jpg]

ilk maddede de dediğimiz gibi bu ekranların gelmesi için bilgisayarınızın daha önce cd veya usb ile format atılmamış olması lazım.

kolay gelsin.