“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Hz. Muhammed (s.a.v.) (August 16, 2024) x

Sevmek fiilinden sonra gelen dünyanın en güzel fiili yardım etmektir. Bertha von Suttner (January 27, 2025) x

Adobe Dosyalarını açarken .pdf dosyasını desteklenmeyen bir dosya türü olduğu hatası

Merhaba arkadaşlar Bilgisayarımda bulunan herhangi bir pdf veya ofis dosyasını açarken sorun yaşamıyorum.

Fakat bu dosyaları usb belleğime alıp farklı bir bilgisayara götürünce karşıma :

"pdf .docx dosyasını desteklenmeyen bir dosya türü olduğu için ya da zarar gördüğü için (örneğin, e-posta eki olarak gönderilmiş ve kodu doğru şekilde çözülmemiş) açılamadı"

hatasını alıyorum bu sorunu nasıl çözerim teşekkkürler.

[Resim: dosyasını-desteklenmeyen-bir-dosya-türü-olduğu-için.png]
Bul

(11-08-2017, 02:40 PM)Dell yazdı:  Merhaba arkadaşlar Bilgisayarımda bulunan herhangi bir pdf veya ofis dosyasını açarken sorun yaşamıyorum.

Fakat bu dosyaları usb belleğime alıp farklı bir bilgisayara götürünce karşıma :

"pdf .docx dosyasını desteklenmeyen bir dosya türü olduğu için ya da zarar gördüğü için (örneğin, e-posta eki olarak gönderilmiş ve kodu doğru şekilde çözülmemiş) açılamadı"

hatasını alıyorum bu sorunu nasıl çözerim teşekkkürler.

Merhaba;
Bu sorunu çözmek için farklı bir usb bellek kullanın veya kendi usb belleğini biçimlendirip ardından dosyaları atıp tekrar deneyin.

Bu hata genellikle dosyanın bozuk olması, yanlış uzantı ile kaydedilmesi veya e-posta ekinin hatalı indirilmesi nedeniyle ortaya çıkar. Öncelikle dosyayı e-postadan tekrar indirip bilgisayara kaydetmeyi deneyin ve dosya uzantısının doğru olduğundan (.pdf veya .docx) emin olun. Farklı bir programla açmayı denemek de işe yarayabilir. Eğer sorun devam ediyorsa dosya büyük ihtimalle zarar görmüştür, bu durumda dosyayı gönderen kişiden yeniden göndermesini istemek en kesin çözüm olacaktır.
Bul