Sor Bilene Bilen Cevaplasın

Tam Versiyon: Asus Notebook bios şifresini unuttum nasıl format atarım ÇÖZÜLDÜ
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Merhaba arkadaşlar asus marka notebookum var, bunu daha önce uefi ayarlarından legacy ye çevirip windows 7 kurmuştum. o ayarlarda şu an. daha sonra format için birine bıraktım artık günahı boynuna omu yaptı benim yaramaz haylaz mı yaptı bilemiyorum bios kısmına şifre koymuş. şimdi bios ayarlarına girmek istediğimde karşıma şifre ekranı geliyor. şifre girmeden entera bastığımda giriş oluyor ama bios kilitli hiç birşeyi değiştiremiyorum. boot ayarlarını yapamıyorum.



teşekkürler.
(11-09-2016, 10:14 AM)destek demiş ki: [ -> ]Merhaba arkadaşlar asus marka notebookum var, bunu daha önce uefi ayarlarından legacy ye çevirip windows 7 kurmuştum. o ayarlarda şu an. daha sonra format için birine bıraktım artık günahı boynuna omu yaptı benim yaramaz haylaz mı yaptı bilemiyorum bios kısmına şifre koymuş. şimdi bios ayarlarına girmek istediğimde karşıma şifre ekranı geliyor. şifre girmeden entera bastığımda giriş oluyor ama bios kilitli hiç birşeyi değiştiremiyorum. boot ayarlarını yapamıyorum.

teşekkürler.

merhabalar;
bu sorunun çözümü şifreyi kırmak. bunu pili çıkararak yapmayı deneme olmaz. son çıkan i5 notebooklarda onca zahmete girerek notebooku dağıtıp pili çıkarıp tekrar takanlar bios saat tarihin sıfırlandığını görüyorlar ama şifre hala duruyor, bunu deneme.

peki neler yapabilirsin. 

- garanti devam ediyor ise servisi ile göürüşüp şifreyi kırdırmak için onlara yolla
- devam etmiyor ise bios şifre kırma işini yapan sağlam bir servise uğra ücreti ile yaptır.

- sana önereceğim ve kendimin de denediği bir yöntem anlatayım. şimdi sen zaten legacy boota almışsın bilgisayarı. Cihazın hdd kapağını çıkarıp hdd yi yerinden sök. usb bootlu bir windows kurulum usb belleğini usb 2.0 girişine tak. bilgisayarını o şekilde başlat. bilgisayar kuruluma otomatik geçecektir. bilgisayarın hdd yi görmediği için usb hdd yi ana hdd olarak atayacaktır. kuruluma başlamadan cihazı kapat. usb yi çıkarmadan kendi hddsini tak. tekrar başlat. cihaz usb yi daha önce first boot yaptığı için ondan başlayacak ve formata geçecektir.

yapacağın iş bu. denedim ve oldu, daha önce başıma gelmişti.