LAN Ayarları
Bu ayarlar cihazınızın LAN Arayüzüne ait IP ayarlarıdır. Bu ayarlara Private(Özel) Adres ayarlarınız da denebilir. İstediğiniz şekilde LAN IP adresinde değişiklik yapabilirsiniz. LAN IP Adresi iç networkünüze özeldir ve internet üzerinden görüntülenmez.
LAN :: Dinamik Rota
Lütfen Internet:

LAN :: Multicast
Lütfen Internet::Multicast kısmına bakınız. Tek fark Multicastin geçerli olacağı arayüzdür.
LAN :: DHCP Sunucusu
DHCP'nin açılımı Dynamic Host Control Protocol'dür. DHCP Sunucusu bir cihaz açılırken ağa bağlanmak üzere bir IP adresi talebinde bulununca bu cihaza IP adresi ataması yapar. Sunucudan IP alması istenen cihaz IP adresini otomatik al şeklinde tanımlı bir DHCP istemcisi olmalıdır. Fabrika ayarlarında, DHCP Sunucusu etkindir.DHCP adres havuzu istemcilere ağ üzerinden dağıtılacak IP adres aralığını ifade eder.
Başlangıç IP Adresi Ip ataması sırasında kullanılacak ilk IP Adresidir.
IP Havuz Boyutu DHCP sunucu tarafından dağıtılacak maximum Ip adres sayısını ifade eder.
Kiralama Süresi Dağıtılmış olan bir IP adresinin verilmiş olduğu cihazdaki geçerlilik süresidir.
Fiziksel Portlar DHCP fonksiyonu devredeyken, sadece belirli portlardan IP dağıtılabilmesi için diğer portları mevcut listeden kaldırabilirsiniz.
LAN :: DHCP Relay
DHCP Relay olarak çalışan bir cihaz DHCP paketlerini IP adresi talep eden ağ adaptörleriyle IP adresi sunan DHCP sunucu arasında iletmektedir. Cihazın her bir arayüzü DHCP Relay olarak ayarlanabilir. Eğer devreye alınırsa, Yerel ağdaki bilgisayarların IP adresi talepleri, WAN tarafındaki DHCP sunucusuna iletilecektir. Bu fonksiyonun düzgün çalışmasını sağlamak için, cihazı yanlızca router modda kullanınız, LAN arayüzündeki DHCP sunucu özelliğini kapatınız ve rota tablosunda ilgili rota girişinin olduğundan emin olunuz.
Relay için DHCP Sunucu IP'si Bu şekilde DHCP sunucu IP Adresi WAN tarafında çalışıyor olacaktır.
LAN :: DNS Sunucusu
DNS Konfigurasyonu kullanıcıya DNS ayarlarını yapması için veya
DNS Relay seçimi imkan sunar, eğer kullanıcı bu özelliği devre dışı bırakmak isterse, birinci ve ikinci DNS sunucu IP'lerine 0.0.0.0 yazması yeterli olacaktır. DNS relay kullanılırsa, kullanıcılar bilgisayarlarında DNS Sunucu Ip'sini 192.168.1.1 olarak ayarlayabilirler. Aksi takdirde cihaz DNS Relay yokmuşçasına çalışacaktır.
.